Новини
ico
  • Поїздка на крафтове сирне виробництво "Чесниківський сир" 24.08.2018

    У ресторані Fabbrica ми приділяємо увагу продуктам, з яких готуємо страви. Ми несемо відповідальність за кінцевий продукт. Маємо бути впевненими в якості сировини. Нам цікаво, що відбувається на ринку України. Ми постійно перебуваємо у пошуку нових продуктів від виробників.

    Нещодавно керівник ресторану Fabbrica та шеф-кондитер кондитерської Delikacia відвідали сироварню в селі Чесники Івано-Франківської області. Саме там пан Олег з дружиною виготовляють твердий сир за швейцарською технологією.

    Все починалось як молочний кооператив – об’єднання селян для виготовлення молока – відповідної жирності, без сторонніх запахів чи залишків антибіотиків. Завдяки допомозі різних грантових програм Західноукраїнського ресурсного центру громада закупила необхідне обладнання. Із вивченням технології допоміг швейцарський волонтер Норберт Бурра. Він місяць перебував у Чесниках та ділився досвідом сироваріння.

    Кооператив виготовляє один сорт твердого сиру, який можна споживати у різні терміни дозрівання, від одного тижня до кількох місяців. Чим довше дозріває сир, тим більше змінюється його смак.

    Свій сир продають у великих гіпермаркетах Льовова та на різноманітних ярмарках.

    Наразі ми працюємо над можливістю продавати сир у нас в закладі. Хочемо, щоб смачний і натуральний продук був доступний кожному.

    Дякуємо за фото Катерина Танчак (Kateryna Tanchak)